Cookies

BOSON gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren.

Tik Tok

TikTok zit in de lift - maar is het ook een interessant platform voor merken?

Er komen steeds nieuwe social media apps op de markt die 'helemaal het nieuwe ding zullen worden'. Maar vaak zijn ze een kort lot beschoren. Herinner je je Peach en Ello nog? Of Vero en Meerkat? Allen zouden ze het nieuwe Facebook worden. Allen losten ze die verwachting niet in. Maar TikTok voelt anders. Laten we eens bekijken hoe dat komt en waar de opportuniteit zit voor merken

  TikTok zit in de lift - maar is het ook een interessant platform voor merken?

  13 Aug 2019

  Een stukje geschiedenis

  Het videoplatform werd opgericht in 2016 door het Chinese ByteDance en is sindsdien explosief gegroeid. In oktober 2018 was het zelfs de meest gedownloade app. De populariteit is vooral groot in de VS en Azië, maar ook in Europa is de app aan een opmars bezig. Het TikTok-account met de meeste volgers in Europa is die van het Duitse duo @lisaandlena: 31,5 miljoen volgers.

  Wat is TikTok nu eigenlijk?

  Met het wegvallen van Vine, werd TikTok op korte tijd dé bestemming voor mobiele video’s. Het gemak waarmee je video's kan maken, opsmukken en delen zorgde voor de rest. En net dat delen is hier erg belangrijk. Het delen van creativiteit en passie met mensen die net zoals jij gebeten zijn door zingen, dansen, tekenen, humoristische sketches... is waar TikTok op drijft: in de filmpjes, die minimum 3 en maximum 60 seconden duren, zie je vooral jongeren playbacken, dansen, sketches spelen, films imiteren,... En natuurlijk ook de alomtegenwoordige ‘challenges’ uitvoeren. Zo was er bijvoorbeeld de #IgotHorsesintheBack challenge: op het ritme van de muziek van Old Town Road van Lil Nas X moet je je daarbij op het juiste moment in een cowboy-outfit schieten en een cowboy dansje placeren. Ik hoor het u al denken: "Què?!" U bent lang niet te enige maar dan bent u vast ouder dan 18, want 80% van de gebruikers is jonger dan 18.

  In wat volgt bekijken we even:

  • Hoe TikTok werkt
  • Wat je ermee kan als merk
  • Welke Belgische merken aan de slag gingen met TikTok en hoe

  TikTok voor +18 Dummies :-)

  h